ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητέ κ.....,

Ειμαστε σπουδαστές στο τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Όπως ίσως ήδη γνωρίζεται από κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στο χώρο του ιδρύματος αποτελούμε την gay ένωση φοιτητών του ΑΤΕΙ Καστοριάς.
Αρχικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ποιος λόγος αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία της ένωσης. Από την πρώτη μέρα της ένταξης μας στο τεχνολογικό ίδρυμα όλοι νιώσαμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από τους φοιτητές περισσότερο καθώς και από κάποιους κατοίκους του νομού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συζητήσουμε μεταξύ μας και καταλήξαμε ότι για να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας αλλά και τους κατοίκους της Καστοριάς θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ένωση προάσπισης των δικαιωμάτων μας.
Από εκείνη την μέρα πέρασαν περίπου 3 μήνες. Όλο αυτόν τον καιρό κάναμε κάποιες έρευνες σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και εντοπίσαμε και άλλες ενώσεις παρόμοιες με την δική μας. Επίσης υπήρξαν συζητήσεις με κάποιους καθηγητές πανεπιστήμιων, σεξολόγους, ψυχολόγους καθώς με άτομα του νομικής κοινότητας αλλά και των πολίτικων επιστήμων. Όλοι ήταν σίγουροι ότι μια τέτοια ένωση είχε μόνο θετικά αποτελέσματα στο ίδρυμα.
Φυσικά μια ένωση φοιτητών μπορεί να υπάρχει και χωρίς την αναγνώριση του προέδρου του τμήματος ή του προέδρου του παραρτήματος στο οποίο βρίσκετε. Πιστεύουμε όμως και στοχεύουμε στην από κοινού ενημέρωση των φοιτητών καθώς και των πολιτών του νομού για θέματα σεξουαλιαλικου προσανατολισμού. Συνεπώς μια αναγνώριση από εσάς θα μπορεί να θέτει το ίδρυμα αρωγό κάποιων εκδηλώσεων ( ενημερωτικών φυλλαδίων μέχρι και ημερίδων ) με θέματα που αφορούν την ένωση αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Και δεν αναφερόμαστε σε χρηματική αρωγή αλλά περισσότερο σε ηθική αρωγή. Θα νιώθουμε απλά ότι αυτό που κάνουμε έχει μια υποστήριξη από το τεχνολογικό ίδρυμα στο οποίο βρισκόμαστε.
Θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης ότι η αναγνώριση από εσάς για εμάς είναι σημαντική. Δεν θέλουμε με τίποτε να προσβάλουμε το ίδρυμα και σεβόμαστε την ιστορία του. ένας λόγος επίσης που θέλουμε να δημιουργηθεί στην καστόρια η πρώτη ελληνική ένωση gay φοιτητών είναι αυτός. Θέλουμε το τεχνολογικό επαγγελματικό ίδρυμα Καστοριάς το δικό μας ίδρυμα να αποτελέσει πρότυπο στην καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε από συμφοιτητές μας είναι αν θα συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στόχος μας δεν είναι αυτός. θέλουμε απλά να δημιουργήσουμε μια ένωση φοιτητών χωρίς οποιαδήποτε πολιτική δράση.
Τέλος θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι και στο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα καβάλας γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας μιας παρόμοιας ένωσης με την δική μας. Οι φοιτητές στο ίδρυμα παίρνοντας ως πρότυπο την δική μας θέλησαν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο και εκεί. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που θέλουμε την αναγνώριση σας. Θέλουμε να αποτελέσουμε μια ένωση πρότυπο για τα αλλά ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας.

Σας ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου